Ny chef i besöksnäringen

Grattis! Kanske har du precis klivit in i en ny roll som ledare och chef eller så är det dags inom en snar framtid? Vi vill ge dig en bra bas för att ge dig trygghet i din nya roll.

Som nybliven chef krävs färdigheter, insikter och kunskaper för att kunna leda ditt team på ett effektivt sätt. Vi kommer övergripande att beröra nedanstående kring chefs- och ledarskapet och fördjupa oss i några av dessa.

Kommunikation: Att kunna kommunicera klart och tydligt är avgörande för att dina medarbetare ska förstå dina förväntningar och mål. Det är också viktigt att du aktivt kan lyssna på dina medarbetare och ta till dig deras åsikter och idéer.

Ledarskap: Att ha en stark vision och förmåga att leda och motivera dina medarbetare är avgörande för att lyckas som chef. Ett coachande förhållningssätt skapar engagemang och delaktighet med dian medarbetare.

Organisatoriska färdigheter: Som chef är du ansvarig för att planera och organisera arbete, tilldela uppgifter och se till att deadlines uppfylls. Att ha starka organisatoriska färdigheter kan hjälpa dig att hantera detta ansvar på ett effektivt sätt.

Problemlösning: Att kunna identifiera och lösa problem (ibland innan de inträffar!) är en viktig färdighet för en chef. Du bör kunna analysera situationer och komma med lösningar som gynnar både din verksamhet och dina medarbetare.

Empati: Att visa empati för dina medarbetare och förstå deras perspektiv kan hjälpa dig att skapa en positiv och produktiv arbetsmiljö. Det kan också hjälpa dig att bygga starkare relationer med dina medarbetare och öka deras motivation.

Affärsmässighet: Att ha en förståelse för affärsvärlden och förmågan att tänka strategiskt kan hjälpa dig att fatta smarta beslut som gynnar din verksamhet. Detta kan innefatta att ha en förståelse för ekonomi, marknadsföring, försäljning och andra affärsområden som gynnar verksamheten du arbetar i.

Kontinuerlig inlärning: Att vara villig att lära sig nya färdigheter och utveckla sin kompetens är en viktig egenskap för en chef. Detta kan hjälpa dig att anpassa dig till förändringar i verksamheten och förbättra din förmåga att leda ditt team på ett effektivt sätt. Vem är egentligen någonsin fulllärd?

Vem passar utbildningen för?
Detta är utbildningen för dig som är ny som chef inom besöksnäringen.

Ny chef i besöksnäringen

Omfattning

En fysisk heldag alt. två halvdagar digitalt

Datum & plats
Kursstart under hösten 2024

 

Pris

4 500 ex moms per deltagare, vid flera deltagare från samma företag erbjuds paketpris vilket lämnas separat på offert.

 


INTRESSEANMÄLAN